A lélektani határ a 20 ezer forint a téligumiknál

2010. November 12.

Interjú az Árukereső.hu marketing igazagójával, Rácz Istvánnal az Info rádión. Hallgasd meg itt!

Műsorvezető: – A lélektani határ a húszezer forint, az ennél kedvezőbb árú téligumit keresik az autósok, mondta el az Info Rádiónak az Árukereső.hu Kft. marketingigazgatója. A részletekről Szépvölgyi István kérdezte Rácz Istvánt.

Rácz István (marketingigazgató, Árukereső.hu): – Az Árukereső.hu-n 29 ezer-féle gumiabroncs található, éppen ezért nagyon jól látjuk, hogy a keresések hogyan alakulnak és azt látjuk, hogy hétezer forinttól egészen 140 ezer forintig terjed egy gumiabroncs ára. Természetesen a méret és az ár mellett egyre inkább fontos az autósoknak a gumiabroncs minősége is.

Szépvölgyi István (riporter): – Mit keresnek leginkább az autósok? A legolcsóbbra kattintanak rá vagy nem spórolnak az abroncsokon?

Rácz István: – Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az idei évben 20 ezer forint körül van a lélektani határ egy gumiabroncs tekintetében. Néhány ezer forinttal, akár ötezer forinttal is hajlandóak többet fizetni egy gumiabroncsért, hogyha az minőségi gumiabroncs, de jellemzően az a tapasztalat, hogy erőteljesen az olcsóbb gumiabroncsokat keresik az autósok.

Riporter: – Mennyiben hagyatkoznak az aktuális akciókra? Hiszen a városban járva-kelve rengeteg gumisnál ki van írva, hogy óriási téligumi-vásár.

Rácz István: – Szeretik az akciókat az autósok, az idei télen is nagyon sok gumiárus árulja a gumiját 3+1 akcióban. És ezek az akciók az interneten is megtalálhatók.

Riporter: – Néhány évvel ezelőtt nagy divatja volt az úgymond négyévszakos gumiknak. Mennyire keresnek négyévszakos gumit az emberek?

Rácz István: – Október 19-e óta, amikor is beköszöntött a hidegebb időszak, megháromszorozódott a téligumik kereslete, és ezen felül még körülbelül egy olyan még egy negyedével magasabb a normál gumiabroncsok, illetve a négyévszakos gumiabroncsok kereslete.

Riporter: – Mennyiben vásárolnak ilyenkor, az őszi-téli évszakban nyárigumit az emberek? Hiszen ilyenkor sokkal olcsóbban lehet kifogni.

Rácz István: – Természetesen ilyenkor is keresnek nyárigumit az autósok. Természetesen az időjárási körülmények miatt a téligumi sokkal kelendőbb, de hát nyilvánvaló, hogy a gumisérülések miatt azért van kereslet ilyenkor is a nyárigumikra.

Forrás: Infórádió