Vásároltál már webáruházból? Számít a véleményed!

2010. May 7.

Vannak, akik szeretnek rögtönözni: csak beugrani egy üzletbe, körülnézni és megvenni, amin épp megakad a szemük, de a legtöbben még mindig bíznak a jól megszokott helyekben és szeretik ajánlgatni is kedvenc boltjukat.

Ugyanezt megteheted az online világban is, az Árukeresőn: megoszthatod tapasztalataidat, írhatsz pozitív, vagy akár negatív kritikát az üzletekről, ajánlhatod őket barátaidnak, segítheted azokat, akik épp most készülnek megszerezni álmaik tárgyát!

Rengeteg online áruház között barangolhatunk az interneten, de az általános információk mellett nem igazán találunk tudnivalókat a boltok belső működéséről. Megbízhatóak? Időben szállítanak? Ha betelefonálok érdeklődni, segítőkészek?

Oszd meg másokkal online vásárlási tapasztalataidat

Oldalainkon nem csak az árucikkekről diskurálhatsz a többi felhasználóval, de a boltokról is megoszthatod a véleményed és tapasztalataid! Így sok fontos információt megtudhatsz nemcsak a termékekről, hanem az eladókról is. Olvasd el a többiek élményeit a vásárlásokkal kapcsolatban, hogy tisztában legyél azzal, melyik webshopot tartják korábbi vásárlói megbízhatónak, hol találkoztak mások problémákkal.

A kiválasztott termék forgalmazólistájánál a boltok logója mellett egy ötcsillagos skálán láthatod a vásárlók értékelését, alatta pedig nyomon követheted, hány hozzászólás érkezett az üzlettel kapcsolatban.

Itt a linkre kattintva az áruház Árukeresős oldalára érkezel, ahol elolvashatod a kommenteket, illetve hozzáfűzheted saját élményeid, véleményed is. Ez utóbbit az „Írj véleményt!” link segítségével tudod megtenni.

A vélemény írásához nincs szükség regisztrációra, így nagyon gyors: elég a neved és a hozzászólásod. Sőt, még erre sincs szükség ahhoz, hogy szimplán csak az ötcsillagos skálán értékeld az üzletet!

Ha regisztrálsz, hozzászólásod megjelenhet akár az Árukereső főoldalán is, így sokkal több vásárlóval tudod megosztani véleményedet.

Vélemények pro és kontra

A webáruházak folyamatosan figyelik a felhasználói észrevételeket, így véleményed nem veszik el, hiszen nemcsak a vásárlókhoz, hanem az eladókhoz is eljut.

Sőt, az üzletek nem csak nyomon követhetik a véleményeket, de reagálhatnak is a vásárlók reakcióira, így könnyen alakulhat ki eszmecsere, amiből az üzlet később okulhat és a vevők javára változtathat a problémákon. Sok bolt épp az ilyen hozzászólások alapján változtat a működési gyakorlatán, hogy a jövőben kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye a nála történő vásárlást.

Így hasznos idővel visszatérni, amennyiben elmondtad a véleményedet, hogy megtudd, a bolt mit is válaszolt hozzászólásodra.

Érdemes tehát használnod ezt a felületet: akár elégedett, akár elégedetlen vagy az adott webshoppal rendelésedet követően, véleményeddel a későbbi vásárlókat nagyban segíted a vásárlási döntésükben.