A kényelmes meccsnézés 5 fontos kelléke

2010. June 24.

Elkezdődött a foci világbajnokság…

…egyesek legnagyobb örömére, mások keserves bánatára. Bizony sok nő és focitól ódzkodó is a képernyő elé kényszerül, ha a családban valaki imádja a labdarúgást. Szerencsére megfelelő körülmények között a meccsnézés (szinte) mindenki számára javítható, illetve az élmény fokozható!

Bár lassan már a nyolcaddöntőkhöz közelítünk, sosem késő beszerezni a szükséges kellékeket, hogy a szurkoláshoz minden adott legyen!

Lássuk mik a legnépszerűbb hozzávalók és mi alapján érdemes kiválasztanunk a focinézéshez legideálisabb példányt a hatalmas kínálatból!

1. LCD vs Plazma vs Led TV

Természetesen ez esetben is érvényes a minél nagyobb képernyő, annál élethűbb élmény elve. Érdemes a foci VB idejére időzítenünk a televízió cserénket, mert a webshopok rengeteg akciót időzítenek erre az időszakra, készülvén a nagy érdeklődésre.

A drágább készülékek több hasznos funkcióval, a legújabb technológiával és egyre szebb képpel ajándékoznak meg minket.

Akár LCD, akár Plazma vagy LED TV, esetleg a legújabb 3D televízió vásárlásán gondolkodunk, érdemes egy fali tartót is beszereznünk hozzá, mert a TV nézés sokkal kellemesebb, ha szemmagasságban követhetjük az eseményeket (a gólokat többek között). Emellett figyeljünk oda, hogy HD adás vételére képes legyen készülékünk, mert a meccseket gyakran HD minőségben is követhetjük.

LCD TV a legjobb választás ha szabadtéren (kertbe kitéve, esetleg olyan helységben, amit nem tudunk kellően elsötétíteni) szeretnénk a VB eseményeit követni, vagy ha csak kisebb TV-nek van helyünk, mert kis méretben nem jönnek még ki a plazmák előnyei, a fényerejük viszont kifejezetten jó.

A Plazma TV-k a legideálisabbak otthoni mecsnézéshez, mert képfrissítésük ezeknek a típusoknak a legjobb – így a gyorsan mozgó focistákat teljesen „szellemmentesen” követhetjük, továbbá gyönyörű színeket kapunk és hatalmas kijelzőt is választhatunk.

A LED TV-k legnagyobb előnye alacsony fogyasztásuk, emellett pedig a Plazma TV-k csaknem minden pozitívumával is bírnak. Áruk azonban jóval meghaladja kistestvéreiét, de hosszú távon remek befektetés LED televíziót vásárolni.

Hazánkban is megjelentek a 3D televíziók, ezek azonban csak egyes blu-ray lemezek esetében élvezhetőek egyelőre, Mert magyarországon még nincs 3D műsorközvetítés.

Részletesebb információért olvass bele TV vásárlási tanácsadónkba!

2. Házimozi

A hatalmas képernyő mellett elengedhetetlen, hogy a vuvuzelák (és persze a közvetítés) hangját is minél jobb minőségben hallgassuk, így igazán átélhetjük a stadionban uralkodó hangulatot. A legtöbb háztartásban nincs lehetőség külön „moziszoba” kialakítására, így a házimozi – jelen esetben a hangtechnikára szűkítve – a nappaliban , esetleg a hálószobában kap helyet, így praktikus lehet a falra szerelhető házimozi.

A surround hanghatás eléréséhez fontos, hogy megfelelően helyezzük el a házimozink elemeit. Napjainkban az 5.1-es hangrendszer a legelterjedtebb, de fanatikusok már 7.1-es surround rendszerre esküsznek.

A házimozi elemeként érdemes egy projektorba is beruháznunk, ami valódi moziélményt nyújt meccsnézéskor.

3. Sörcsap

Lássuk be, focimeccs sör nélkül nem igazi élmény. Ha mindenünk adott az otthoni meccsnézéshez, könnyen „hazavihetjük” a sörözőhangulatot is egy otthoni sörcsap személyében. A csapolt sörnek pedig mindig más íze van, mint az üvegesnek. Ha tehát otthon sem akarunk a bolti üveges sör ízére fanyarodni, akkor szerezzünk be egy otthoni sörcsapot. A bulihordókhoz ajánlott típusok mellett egyes sörcsapok már bármely megfelelő méretű söröshordóhoz alkalmazhatóak, sőt némelyikük jégakkuval ellátott, így a kertben – hálózati csatlakozás hiányában is – mindig jéghidegen fogyaszthatjuk kedvencünket a meccset nézve.

4. Hűtőszekrény

Ha nagyobb baráti társaság hivatalos hozzánk meccsnézésre, sajnos egy otthoni sörcsap nem lesz elég. Egy megfelelő hűtővel, vagy minihűtővel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy minden szurkoló tudjon a hideg söre után nyúlni, ha a meccs állása úgy kívánja.

Ajánlott No frost hűtőszekrény beszerzése, mert az ajtó minden bizonnyal sűrűn lesz nyitogatva, ha pedig a látványra is adni szeretnénk, vásárolhatunk üvegajtós hűtőszekrényt, így a nappaliból is követhető a sörkészlet mennyisége – szükség esetén a szünetben feltölthető gyorsan a közeli boltból.

Akadnak persze olyan elvetemültek is, akik nem szeretik a sört – bizony, még meccsnézés közben sem! Nekik ideális lehet egy italadagolós hűtőszekrény, hogy gyorsan, hideg italhoz juthassanak bármikor.

5. Kontaktlencse

Szemüveg használata meccsnézéskor több szempontból is veszélyes:

  • Gól esetén lekapva esélyes, hogy a kedélyek csillapodásakor ráülünk;
  • Megható pillanatokkor – kedvenc csapatunk gólt kap, netán kiesik (juj!) – bepárásodhat;
  • Heves érzelmekhez köthető mozdulatokkor, mint a bíró vakságának bizonygatása, leeshet
  • Ráadásul nagy melegben a szemüveg nem kényelmes.

Ezért javasoljuk kontaktlencse használatát a foci VB ideje alatt. Még aki nem lencsepárti, annak is jól jöhet egy 30 vagy 60 napos napi lencse csomag. Ráadásul így még napszemüveget is húzhatunk, ami szabadtéri meccsnézéskor bizony gyakran jól jön.

Ha pedig egy kis különlegességre vágyunk, netán szurkolótársainkat szeretnénk megrémiszteni, szerezzünk be egy extrém színes kontaktlencsét – akár kedvenc csapatunk színeivel!