Megbízhatónak ítélt bolt – saját vásárlói szerint

2010. April 1.

Korábban írtunk már a Megbízható bolt szolgáltatásunkról, bemutattuk, hogy egy webshop szemszögéből miért is éri meg csatlakozni ehhez az ingyenes szolgáltatásunkhoz. Most azt szeretnénk részletezni, hogy mi a Megbízható bolt szolgáltatásunk jelentősége az Árukereső látogatói, egy vásárlás előtt álló átlagos felhasználó számára.

Online áruházakkal szembeni bizalmatlanság

A Google egy tavalyi felmérése szerint a magyar felnőtt lakosság mintegy fele tájékozódik online árösszehasonlító oldalon, nagyobb vásárlását megelőzően. Azonban sok ember dönt aztán úgy, hogy mégsem otthonról intézi a vásárlást, hanem elmegy az általa ismert, vagy ismerősei által ajánlott áruházba a kiszemelt termékért. Ennek oka többek között az is, hogy a vásárlók bizalmatlanok az internetes áruházakkal szemben, tartanak a bolt szolgáltatásának minőségétől, nem tudják mikor kapnák meg a terméket, nincsen elegendő információjuk a boltról. Ráadásul számos olyan hír is felreppent, hogy az internetes áruházak egy része nem felel meg a közösségi fogyasztóvédelmi előírásoknak, ahogy ezt egy tavalyi Uniós ellenőrzés is alátámasztotta.

Hiteles vélemények valódi vásárlóktól

Sokszor hallani, hogy az interneten fellelhető vélemények nem valósak, vagy egy áruház dicséri saját magát lelkesen, vagy egy konkurens webshoptól származik a becsmérlő panaszlevél.

A Megbízható bolt szolgáltatás arra épül, hogy az online boltokból már ténylegesen vásárolt felhasználók véleményét továbbítja a vásárlás előtt állók részére. Vásárlás után egy kérdőíven keresztül mondhatják el tapasztalataikat a vásárlás, kiszállítás, ügyintézés menetéről a válaszadók. Ha egy webáruház havi szinten(!) eléri a megfelelő minősítést a vásárlók véleménye alapján, akkor megbízható bolt rangot kap oldalainkon forgalmazott termékei (és saját boltja információs) oldalán. Ha egy adott hónapban (vagy akár hosszabb időn át) rosszabb eredményt ér el, a rangot el is veszítheti természetesen. Az információk tehát hitelesek, kizárólag olyan felhasználóktól származnak, akik már tapasztalattal rendelkeznek az adott bolttal kapcsolatban. Érdemes tehát oldalainkon keresni a zölddel kiemelt megbízható boltokat, mert velük meg vannak elégedve a vásárlók. Ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes végigolvasni a boltról szóló véleményeket is, hogy mik a konkrét tapasztalatok.

A program célja

Árösszehasonlító oldalként tudjuk, hogy az ár fontos, de mégsem minden. Sokan hajlandóak picivel többet áldozni egy termékért – az ár legtöbbször így is alacsonyabb egy hagyományos bolténál -, ha annál a drágább boltnál biztosra mehetnek, nem kell csalódniuk, azt kaphatják, amire számítanak, mert mások segítenek nekik a helyes döntésben. A megbízható bolt programunk a vásárlók érdekében készült, a webshopok minél jobb minőségű szolgáltatás-nyújtását ösztönözve.

Forrás, kapcsolódó cikkek: